لیست اختراعات محمدحسین جندقیان بیدگلی
اختراع حاضر، ارائهي روشي براي جايگزينكردن كمككاتاليستهاي ارگانوهالوآلومينيومي با هالوكربنها در فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا با پايههاي منيزيمآلكوكسيدي است. در فرآيند ساخت مذكور و هنگامي كه از نسبتهاي بسيار پايين گونهي فلزي به پايه استفاده ميگردد، كاتاليستهاي مذكور بدون پيشفعالسازي با كمككاتاليستهاي ارگانوهالوآلومينيومي فعال نميشوند. در اين اختراع از روشي مبتني بر تزريق با تاخير (نسبت به كاتاليست) يك هالوكربن به راكتور پليمريزاسيون جهت فعالسازي كاتاليست، بدون استفاده از كمككاتاليستهاي ارگانوهالوآلومينيومي استفاده گرديده است. پليمرهاي ساخته شده با اين روش، داراي پاسخ به هيدروژن بسيار بالاتر و توزيع جرم مولكولي باريكتري نسبت به ساير همتايان خود هستند.
يكي از محدوديتهاي كاتاليستهاي زيگلرناتا، گزينش پذيري نامناسب كومونومر در زنجيره و خواص فيزيكي-مكانيكي نامطلوب در اثر گزينش پذيري ضعيف اين كاتاليستهاست. اختراع حاضر، ارائه يك روش تزريق كومونومر به راكتور در فرايند (كوپليمريزاسيون) آلفااولفينها با استفاده از كاتاليستهاي زيگلرناتا با درصد عنصر مركزي پايين بوده است. با استفاده از اين روش، ميتوان ادعا نمود كه علاوه بر نوع، مقدار و نسبت تركيب كومنومرها، نحوه ي تزريق كومونومر،ترتيب و زمان مراحل تزريق مي تواند عوامل مهم و موثري در جهت تعيين رفتار كاتاليست و خواص پليمر نهايي باشد.
اختراع حاضر، ارائهي روشي براي توليد (كو)پليمرهاي (آلفا)اولفيني با فرآيندپذيري بالا و خواص مكانيكي بهبود يافته است. روش ادعايي در اين اختراع، بهينهسازي همزمان فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا و فرآيند پليمريزاسيون آنهاست كه نهايتا منجر به توليد محصولات پليمري با خواص مكانيكي و رئولوژيكي بهبود يافته ميگردد. روش مذكور مبتني بر يك فرآيند ساخت كاتاليست سهمرحلهاي شامل زيرمراحل ژلكردن پايه، نشاندن مراكز فلزي و هالوژناسيون پايه (با استفاده از مخلوطي از هالوفلزات و هالوآلكيلفلزات) و شستشو است. در ادامه از كاتاليستهاي حاضر در يك فرآيند كوپليمريزاسيون چند مرحلهاي استفاده ميگردد تا رزينهايي توليد شود كه نسبت به همتايان همردهي خود داراي خواص مكانيكي و فرآيندپذيري بهمراتب بهتري باشند.
اختراع حاضر، ارائهي روشي غيرحساس به نوسانات ناخواستهي متغيرهاي فرآيندي در ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا است. كاتاليستهاي مذكور در (كو)پليمريزاسيون (آلفا)اولفينها مورد استفاده قرار ميگيرند. يكي از مشكلاتي كه در ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا (بهخصوص در مجتمعهاي پتروشيمي) خود را نشان ميدهد، نوسانات ناخواسته در متغييرهاي درگير در فرآيند ساخت كاتاليستهاي مذكور است. در اين اختراع، روشي مبتني بر اعمال يك فرآيند گرمادهي ارائه شده است، كه با بهكارگيري آن، نوسانات يا خطاهاي ناخواسته در طي فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا با پايههاي منيزيمآلكوكسيدي، كمترين تاثير را روي خواص كاتاليستها و پليمرهاي نهايي خواهد گذاشت. بهبيان ديگر، با بهكارگيري روش پيشنهادي در اين اختراع، حساسيت خواص كاتاليست و پليمرهاي نهايي به تغييرات متغييرهاي فرآيند ساخت كاتاليست به حداقل خواهد رسيد. در نهايت از كاتاليستهاي ساخته شده، براي توليد پودرهاي (كو)پليمري (آلفا)اولفينياي با خواص اصلي مشابه استفاده ميگردد.
اختراع حاضر، ارائهي روشي براي افزايش بازده تبديل منيزيمآلكوكسيدها به منيزيمهاليدهاست. تبديل مذكور يكي از مهمترين مراحل در فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا است كه اكنون بهطور گسترده براي (كو)پليمريزاسيون (آلفا)اولفينها مورد استفاده قرار ميگيرد. با بكارگيري روش مورد ادعا در اين اختراع، تبديل فوقالذكر تقريبا تكميل ميگردد. روش ادعايي اختراع حاضر مبتني بر خردايش پايه، انجام دو مرحلهي عمليات حرارتي متوالي روي پايهي خردايش شده و واكنش هالوژناسيون پايهي مذكور با بكارگيري مخلوطي از هالوفلزهاي مورد استفاده در فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا است. كاتاليستهاي ساختهشده با اين روش، داراي پاسخ به هيدروژن بالاتر، كومنومرپذيري بالاتر و فعاليت (كو)پليمريزاسيون بالاتري هستند و استفاده از آنها در توليد پليمرها منجر به توليد پليمرهايي با خواص مكانيكي بهبود يافته و محصولات جانبي كمتر ميگردد.
موارد یافت شده: 5